Diensten

Het persoonsgebonden budget, kortweg bekend als het 'pgb', is een budget dat 

Mensen met een chronische beperking of ziekte toegekend kunnen krijgen om zelf zorgverleners in te huren voor de zorg die zij nodig hebben, vanwege de beperking die zij ondervinden vanwege hun beperking of ziekte.

Wanneer u besluit te kiezen voor een pgb, dan kiest u voor eigen regie, omdat u zelf wilt bepalen hoe, waar, wanneer en van wie u uw zorg wilt ontvangen. 

Deze zorg kan nodig zijn wanneer u, of iemand in uw omgeving door ziekte, handicap of ouderdom wordt in zijn handelen.


  • Huishoudelijk hulp : Wanneer u niet meer in staat bent om uw huishouden zelf te doen, bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of omdat u slecht ter been bent.
  • Verpleging : Wij houden de gezondheid goed in de gaten en leveren de nodige zorg, zoals het geven van injecties, het verzorgen van de wond of toedienen van sondevoeding.
  • Persoonlijke verzorging : Is gericht op het ondersteunen of overnemen van activiteiten op het gebied van de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dankzij deze hulp behoudt u het dagelijkse ritme. Waar mogelijk leren we u eenvoudige handelingen weer zelf te doen, met of zonder ondersteunende hulpmiddelen.
  • Individuele begeleiding : Het onderhouden van sociale contacten, het plannen van dagelijkse activiteiten, hulp bij het regelen van uw financiën en bij het voortbewegen in en buiten uw huis.
  • Begeleiding groep : Begeleiding groep is een integraal pakket, dat wil zeggen met inbegrip van alle andere vormen van de zorg, zoals persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding individueel : Zorg die tijdens de begeleiding in groepsverband moet worden gegeven.

Ben u geïnteresseerd, neem dan gerust contact op